Wonen

Parket of laminaat? Wat moet je kiezen

Veel mensen die een nieuwe vloer willen kopen, twijfelen tussen parket en laminaat. Weet jij ook nog niet zo goed welke vloerbedekking het beste bij jou en jouw stijlvolle interieur past? Dan helpen wij je graag een handje de juiste keuze te maken bij het kopen van een nieuwe vloer. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een parketvloer, maar ook van welke voordelen je profiteert als je laminaat koopt.

De voordelen van parket
Koop je een parketvloer, dan profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste heeft deze vloer een warme uitstraling. Door parket in huis te (laten) leggen, geef je jouw interieur direct meer sfeer.

Daarnaast gaat parket erg lang mee. Ook als je jonge kinderen en/of huisdieren hebt, heb je jaren plezier van jouw parketvloer. En is de vloer toch beschadigd? Dan kun je dit vrij eenvoudig herstellen door de vloer te (laten) schuren.

Verder voelt een parketvloer erg warm aan. En vind je de vloer niet warm genoeg? Dan kun je er altijd vloerverwarming onder laten leggen. Laat je wel adviseren door een expert als je parket wil combineren met vloerverwarming, want niet iedere combinatie is even succesvol.

De voordelen van laminaat
Je kunt er ook voor kiezen een laminaatvloer te laten plaatsen. Laminaat is niet alleen kleurvast, maar ook vochtbestendig. En omdat de vloer erg stevig is, gaat deze – net zoals de laminaatvloer – jaren mee.

Daar komt nog bij dat je een laminaatvloer nauwelijks hoeft te onderhouden. Af en toe stofzuigen en een keertje dweilen is voldoende: je hoeft geen speciale middeltjes te gebruiken om de vloer te reinigen.